A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПОПРИ СХОЖІСТЬ НА ЗАСТУДУ, “ОМІКРОН” МОЖЕ СПРИЧИНЯТИ ТРИВАЛІ НАСЛІДКИ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я

Дата: 21.01.2022 13:36
Кількість переглядів: 628

Сьогодні ранковий ковідний брифінг традиційно провів директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації  Олексій Кулинич. Він розповів жителям регіону про  симптоми вірусу Омікрон.

Світові тенденції свідчать про стрімке поширення нового штаму COVID-19 “Омікрон”. Наразі ще тривають дослідження з вивчення цього штаму, проте вже можна виокремити симптоми, які найчастіше зустрічаються у хворих на вказаний штам. 

Очільник профільного департаменту поінформував, що у 73% випадків захворювання на штам COVID-19 “Омікрон” зустрічається нежить, у 67,5% - головний біль, у 63,5% - втома. Також у 60% випадків спостерігається чхання та біль у горлі. У разі зараження на цей штам, разом із вказаними вище симптомами, також можу бути кашель (43,5%),  хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо. 

  •  Попри те, що симптоми “Омікрону” здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки. Через стрімке поширення “Омікрону” у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19, - зазначив Олексій Кулинич.

Посадовець наголосив, що при появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу варто звернутись до свого сімейного лікаря. Той  має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції. 

Олексій Кулинич також нагадав, що новий штам має менший інкубаційний період, ніж штам “Дельта”. У середньому, за даними наукових досліджень, він становить 3 доби. 

Директор Департаменту охорони здоров’я вкотре наголосив на важливості вакцинації у боротьбі з коронавірусною інфекцією і закликав мешканців Запорізького регіону приходити до центрів масової вакцинації та пунктів щеплення і отримати свою дозу захисту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора