A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

У МЕЛІТОПОЛІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СУЧАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС З ЛЬОДОВОЮ АРЕНОЮ

Дата: 30.12.2021 08:51
Кількість переглядів: 626

Навесні цього року Президент в рамках програми “Велике будівництво” започаткував проєкт “25 спортивних магнітів України”. Від Запорізької області до нього потрапив Мелітополь, який мріяв звести арену для зимових видів спорту.

Лише за 8 мсяців мелітопольці зуміли втілити свою мрію у життя, звівши спортивний комплекс площею у  3355,5 кв. м., що вмістив в себе  льодову арену розмірами  58х28 м, де можуть одночасно кататися 120 осіб, трибуни на 500 глядачів, 4  великі роздягальні з душовими кабінами, суддівські та тренерські приміщення, сушарку для ковзанів з іонізацією повітря,  кафе, тренажерний та конференц-зали. Спортскомплекс обладнано за останнім словом техніки -  велике електронне табло, системою “відео-гол”, сучасними водоочисними та охолоджувальними системами для забезпечення льодового покриття, найсучаснішою акустичною та  звукоізолюючою системами. Важливо, що під час будівництва льодової арени були передбачені умови безперешкодного та зручного переміщення маломобільних груп населення відповідно до чинних норм та правил.

На відкриття льодової арени до Мелітополя завітали Державний секретар Міністерства молоді та спорту Олексій Перевезенцев, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, народний депутат України Сергій Мінько, президент Федерації хокею України Георгій Зубко, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, депутати обласної, міської та районної рад. 

-Коли навесні Президент поставив завдання в кожній області  збудувати великий спортивний об’єкт – магніт, постало питання: що ж у Запорізькій області маємо збудувати? А де саме будувати – ні у кого не викликало питання! Хочу подякувати всій команді, кожному, хто працював на цій арені – це реальність, саме тут  в Мелітополі  найшвидше збудована льодова арена такого типу в сучасній історії України. Такі великі об’єкти можливо втілювати, коли є команда, та завдяки людям, які люблять свою справу, вірять в своє місто і в свою країну. Вірю, що  невдовзі  і в Запоріжжі, і в Бердянську з’являться такі самі льодові арени. Дякую всій мелітопольській команді за внесок у розвиток нашого Запорізького краю! - відзначив під час урочистого відкриття арени голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. 

Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені керівник будівельного проєкту Олександр Любишко та директор КП «Градпроєкт» Юлія Сергеєва.

Мелітопольський міський голова Іван Федоров наголосив, що реалізація цього проєкту — приклад єдності державної влади та органів місцевого самоврядування.

- Знаково, що для реалізації цієї мети всі ми об’єдналися навколо спорту та навколо майбутнього нашої країни. Перш за все, я хочу подякувати команді Міністерства молоді та спорту України і особисто його очільнику Вадиму Гутцайту за підтримку у втіленні амбітних ініціатив. Дякую голові Запорізької обласної державної адміністрації Олександру Старуху за те, що разом ми створюємо соціальну та спортивну інфраструктуру, - відзначив Іван Федоров у своєму виступі.

Арена працюватиме, в першу чергу, як комплекс для розвитку професійного спорту - тут відкриють відділення фігурного катання та хокею з шайбою, а також для масового катання мелітопольців. 

В Мелітополі вже є місцева хокейна команда "Авангард". На відкриття льодової арени у рідному місті вони чекали 15 років. Весь цей час майже щодня долали відстань у 230 кілометрів до Херсона, щоб мати змогу готуватися до спортивних змагань.Нарешті матимуть можливість тренуватися у рідному місті.

Загальна вартість будівництва — понад 155 млн гривень (субвенція із державного бюджету на розвиток спортивної інфраструктури – 129,3 млн грн., субвенція із державного бюджету  соціально-економічного розвитку – 10 млн грн., місцевий бюджет – 15,8 млн грн.).

 - Коли ми влітку інспектували будівництво цього об'єкту, ми вірили, що все вдасться, бо були на відкритті ДЮСШ № 3. Після того, як за останні два роки ви відкрили вже третій об'єкт сучасної спортивної інфраструктури, ми вірили в вашу команду та всіх, хто працює над розвитком спорту. Ми допомагали, виділяли фінансування. Ця льодова арена стане гідним та потужним додатком до тієї спортивної інфраструктури, що створюється у Мелітополі. І буде колискою для підготовки майбутніх чемпіонів, щоб ми досягали найвищих вершин на міжнародних стартах, чемпіонатах світу, олімпійських іграх. Впевнений, що ваша льодова арена стане поштовхом для розвитку льодових видів спорту у південному регіоні, - зазначив Державний секретар Міністерства молоді та спорту Олексій Перевезенцев.

Під час урочистого відкриття арени глядачів потішили  майстри спорту міжнародного класу, срібні призери юнацьких олімпійських ігор 2012 року, бронзові призери юніорського чемпіонату світу 2015 року, переможці  зимової Універсіади 2017 року, учасники олімпійських ігор 2018 року, майбутні учасники олімпійських ігор 2022 року Олександра Назарова та Максим Нікітін.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора