Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Запорізької області під час Травневих свят.

Дата: 30.04.2020 10:31
Кількість переглядів: 612

29.04.2020р.  відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. Учасники засідання обговорили додаткові протиепідемічні заходи на території Запорізької області у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, які вводяться на святкові травневі вихідні дні.

Як зазначив головний державний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов, щодо ситуації з захворюваністю, то в Україні  9866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. У Запорізькій області станом на ранок 29.04.2020р. зареєстровано 228 лабораторно підтверджених випадків захворювання, одужав 51 пацієнт. Минулої доби було зроблено рекорду кількість аналізів – 327. Протягом дня підтверджено ще 11 одужавших. Як наголосив Роман Терехов, додаткові заходи карантину показали свою дієвість на Великдень, тому необхідно їх запровадити і на травневі свята.

Під час засідання вирішено узгодити додаткові обмежувальні заходи на території Запорізької області на свята в зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19. Зокрема, вирішено:

-         Рекомендувати громадянам обмежитися в пересуванні та перебування без нагальної потреби на вулицях населених пунктів громади в періоди:

- з 00.01  01.05.2020р. до 06.00  04.05.2020р.

- з 00.01  09.05.2020р. до 23.59  11.05.2020р.

 

-         посилити контроль щодо заборони відвідування населенням парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових або прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

Як наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, в області відновлюється робота продовольчих ринків, але за умови дотримання низки вимог. На засіданні комісії  головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення, міським, сільським та селищним головам об'єднаних територіальних громад області доручено забезпечити виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України «Щодо протидії поширенню короновірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках області».

Зокрема, допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора; проходження безконтактного температурного скринінгу.

Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків області: наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком; проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години; прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня.

Водночас, кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечена відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора