A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Шевченківський тиждень

Дата: 16.03.2020 11:03
Кількість переглядів: 950

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково,бо  щороку навесні Славетний  Кобзар приходить до учнів  Мирненського ЗО ЗСО «Інтелект»  новим, неповторним. І кожного року діти відкривають для себе нового Шевченка, нову особистість. Традиційно і цьому році було підготовлено низку заходів до Дня народження Тараса Григоровича, але обраний був незвичайний формат,застосовані креативні підходи, що дало змогу учням зануритись в епоху та  осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Мабуть, не знайдеш в Україні такого міста, села чи селища, де б не була увінчана пам’ять Великого Кобзаря. Підтвердженням великої поваги до

Т. Г. Шевченка є численні пам’ятники, встановленні в Україні та за її межами.

На уроці з мистецтва одинадцятикласники презентували проект - дослідження «Монументальна Шевченкіана у бронзі та камені».

    11 березня учні 10 класу зібралися, щоб вшанувати пам'ять Тараса Григоровича Шевченка, спробувати свої сили у інтелектуально - розважальній грі «З Україною в серці». Старшокласники показали свої знання з історії та народознавства України, продемонстрували обізнаність з географії та культури рідного краю, висловили бажання і надалі цікавитися і вивчати рідну мову, знайомитися з літературою та традиціями українського народу.

    Дев’ятикласники відкрили своє туристичне агентство «Мій Шевченко» та створили власну мапу, мандрували чотирма маршрутами,відвідали ті місця ,де побував поет, навіть потрапили за кордон.

   А учнів середніх класів чекала стара забута гра «Морський бій», але старими в цій грі залишились лише правила, бо учням довелося оформити власне ігрове поле, продумати запитання ,продемонструвати  акторські здібності, добрі знання  життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка, відчути себе учасниками віртуальної подорожі. А фінальним акордом стали листи до Кобзаря.

Маленькі художники спробували висловити свої враження від прочитаних творів Т. Г. Шевченка. Вони намалювали ілюстрації до відомих поезій Великого Кобзаря. «Стежками Шевченкових творів» - так називається виставка малюнків, що зручно розташувалася в кабінеті образотворчого мистецтва.

Як весна оновлює природу, так зустріч з славетним оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора