Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги отримувачів пільг!

Дата: 23.01.2020 11:11
Кількість переглядів: 530

З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців матимуть право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду  27 грудня 2019 року (постанова № 1123).

З 1 січня 2020 року для призначення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики звертаються до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення (далі – управління), а у сільській місцевості — до уповноважених осіб, визначених виконавчими комітетами селищних і сільських рад, за зареєстрованим місцем проживання (або за фактичним місцем проживання, якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі - Реєстр), за фактичним місцем проживання за рішенням комісій, утворених місцевими держадміністраціями та органами місцевого самоврядування, з відповідною заявою, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та / або кухонного вогнища на твердому паливі.

У разі утворення об’єднаної територіальної громади заяви пільговиків з необхідними документами приймаються уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами ради об’єднаної територіальної громади.

У разі зміни умов проживання пільговика (підключення житла до системи газо-, тепло-, електропостачання для його опалення) отримані ним кошти готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу або тверде паливо, скраплений газ не повертаються. Пільги з оплати послуг газо-, тепло-, електропостачання для опалення житла надаються пільговику з наступного бюджетного періоду.

у разі смерті пільговика, якому нараховано пільги, зазначені у частині п’ятій статті 51 Бюджетного кодексу України, члени сім’ї померлого, які проживали разом з ним, можуть отримати кошти готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу або тверде паливо і скраплений газ у натуральному вигляді на підставі:

заяви одного з членів сім’ї, поданої не пізніше закінчення бюджетного періоду;

копії свідоцтва про смерть пільговика;

довідки про факт проживання членів сім’ї разом з пільговиком, виданої в установленому порядку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора