A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Що потрібно пам’ятати про монетизацію субсидій!

Дата: 02.04.2019 08:57
Кількість переглядів: 675

У цьому році Урядом запроваджено дві моделі монетизації субсидій: безготівкова грошова форма і готівкова форма. Для громадян, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року, тобто, отримують вказаний вид соціальної допомоги з жовтня минулого року, запроваджено готівкову форму надання субсидій...

Субсидію, нараховану за лютий 2019 року, ці громадяни,  отримали у березні місяці «живими» коштам.Аналогічні виплати вони отримають до кінця опалювального сезону - у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.

В платіжних квитанціях сума субсидії не відображається.

Громадяни, яким субсидія надається в готівковій формі, зобов’язані самостійно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги в повному обсязі та запобігати накопиченню заборгованості.

Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші відразу залишаються у споживачів.

Житлову субсидію може бути припинено за рішенням комісії при місцевих органах влади у разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення інформації про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

Громадянам, які звернулися за призначенням субсидії після        1 січня 2019 року і яким вона призначена не раніше як з січня       2019 року, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг надаються у безготівковій грошовій формі шляхом перерахування Міністерством соціальної політики України коштів на рахунок в              АТ «Ощадбанк».

Такі громадяни зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої виконавцям комунальних послуг.

При цьому, сума, яку одержувач субсидії має сплатити за житлово-комунальні послуги самостійно, буде зазначена в смс-повідомленні Ощадбанку як наявний залишок платежу за кожним видом послуг.

Після закінчення опалювального сезону (станом на 1 червня) одержувачам безготівкової грошової субсидії  будуть перераховані  залишки коштів субсидії, про що одержувача субсидії також буде поінформовано смс-повідомленням. Тобто, якщо сім’я ощадливо використовувала енергоресурси, за результатами опалювального сезону вона зможе використати залишок коштів зекономленої житлової субсидії, які утворилися на її рахунку, на свій власний розсуд, тобто, монетизувати або перевести на відкритий нею картковий рахунок в будь-якому банку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора