A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська селищна об`єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Адміністрація ТОВ «МИРНЕ С» повідомляє:

Дата: 22.03.2019 10:29
Кількість переглядів: 661

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» (відомості Верховної Ради, (ВВР) 2018 № №1, ст.. 1) із змінами, внесеними згідно із Законом № 2454-VIII від 07.06.2018, ВВР, 2018, № 23, ст.. 211.Цей Закон регулює відносини, що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг. Витяг з ЗУ: Стаття 26. Відповідальність за неналежне виконання договору згідно.    У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу...

Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

   Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

  Обмеження (припинення) надання відповідної комунальної послуги здійснюється виконавцем у присутності представника особи, яка здійснює технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують надання відповідної комунальної послуги, а також управителя або посадової особи чи працівника об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, якщо управління багатоквартирним будинком здійснюється відповідно управителем або об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку. Неприбуття зазначених осіб, які заздалегідь були попереджені виконавцем про день та час здійснення обмеження (припинення) надання комунальної послуги, не є перешкодою для здійснення виконавцем обмеження (припинення) надання комунальної послуги споживачу.

    Постачання комунальної послуги відновлюється в повному обсязі протягом наступного дня з дати повного погашення заборгованості за фактично спожиті послуги чи з дати укладення угоди про реструктуризацію заборгованості.

    З квітня 2019 року в Україні вступає в силу Закон України « О житлово – комунальних послугах», який передбачає пеню (штраф) за кожен день прострочення не уплати комунальних послуг. Закон «О житлово – комунальних послугах» був прийнятий  у 2017 році, а вступає в силу з квітня 2019 року.Що варто знати о новому законі: Українці будуть сплачувати пеню за заборгованість платежу; Буде введена абонплата на комунальні послуги; Українці будуть зобов’язані впускати в квартири комунальників; Влада дозволяє комунальникам відключати послуги за борги;  Три моделі роботи з комунальними підприємствами: Кожен заключає договір сам; Один управитель заключає договори від ім’я всіх мешканців; Як буде нараховуватись пеня за борги:  З 20 квітня 2019 року українці будуть платити пеню і штраф за несвоєчасне погашення комунальних послуг. «Закон вступає в силу з 20 квітня 2019 року і ті порушення в платіжній дисципліне, які були здійснені до указаного строку, не повинні потрапляти під норму про сплату пені», - говорять експерти. Розмір пені – всього 0,01% боргу. Так якщо в середньому борг складає 1500 грн. в місяць і платіж за комунальні послуги прострочен 90 днів то сума штрафу складатиме 27 грн.  

Коли і скільки платити за абонплату: Кабінет міністрів розробив документ, який встановлює максимальний розмір абонентській плати. Він буде розраховуватись за формулою: Мінімальна з/п(4173) ×2,58×коефіцієнт витрат, Коефіцієнт витрат: 

Холодна вода – 0,0035; 

Вивіз сміття – 0,0015. 

Отже, в 2019 році максимальна абонплата за комунальні послуги становить: Холодна вода – 37,60 грн.; Вивіз сміття – 16,10 грн.

 

Адміністрація ТОВ «МИРНЕ С»

Тел..(0619)49 – 44 – 76

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора